Aktuellt

Vinst i Pyghagoras Quest för andra året i rad! 

Vilka duktiga elever vi har!


Stenbackaskolan vann distriktsfinalen i matematiktävlingen Pythagoras Quest för andra året i rad. Eleverna som deltog i laget var: Klara Dahlin åk 9, Maximilian Bergh åk 8 och Linus Johnsson åk 7.


Segern innebär att laget är kvalificerade för riksfinalen som går i Malmö senare under vårterminen.


Stort grattis!!

Stenbackaskolan deltar i Pythagoras Quest

Nu börjar det närma sig distriktsfinal i Pythagoras Quest! 


Även detta år har Stenbackaskolan kvalat in för deltagande i den stora Distriktsfinalen. Pythagoras Quest är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever. Tävlingen arrangeras av Malmö Borgarskola och Sydsvenska handelskammaren.


Stenbackaskolan har genomfört en kvaltävling och i år var deltagandet på skolan extra högt, kanske pga. av framgången från förra året då Stenbacka kom så långt som till Riksfinal. Superroligt!


Vi håller tummarna för Klara Dahlin åk 9, Maximilian Bergh åk 8 och Linus Johnsson åk 7 när ni beger er till Karlskrona och Ehrenvärdskas gymnasium för distriktsfinal den 1 februari. Gänget är väl förberedda, preppade med kluriga strategier och en viss erfarenhet och rutin hos två av de tävlande. 


Stort Lycka till! 

Skogsprojekt åk 9 

Eleverna i åk 9 har under torsdagen 29/9 och fredagen 30/9 varit ute i skogen i området kring Södra Hoka som ägs av Karlshamns kommun.

De här dagarna är ett samarbete mellan skolan, kommunens markförvaltare och LRF som handlar om skogens olika värden och hur man brukar skogen.

De fick veta hur man röjer och avverkar skog, vilken skog som har ett naturvärde och hur det går till att plantera ny skog. Under dagen diskuterades också skogens ekonomiska värde och andra värden som skogen har t ex ekologiska.

De fick även lära sig om olika yrken som man kan ha om man vill jobba med skog.


Kofsa åk 7 

Nu är det dag för årets sjuor att besöka Kofsa detta sker under vecka 35 och 36.

Det är en heldag per klass som arrangeras av Karlshamns kommuns fritidsgårdar.

Under dagarna på Kofsa kommer de att göra olika samarbetsövningar och friluftsaktiviteter för att lära känna varandra.

På Kofsa får eleverna tillfälle att vistas i naturen och prova på olika friluftsaktiviteter.

Dagarna på Kofsa är också till för att ge mentorerna en möjlighet att lära känna klassen och varje enskild elev.Glad påsk 

Vi önskar er alla ett trevligt påsklov!